Niin kun joillekin varmaan osunut silmään, niin täällä vaihtui pääministeri. Tai itseasiassa jo joku aika sitten, mutta koska poliittinen tilanne vaikuttaa valitettavasti kaikkeen, niinkuin esimerkiksi viinan myynnin rajoittamiseen, niin ajattelin pohtia asiaa täällä (vähän). Mitkä nyt lähinnä omaan tilanteeseen vaikuttaa tietysti ton viinan lisäksi (eli uusi pääministeri oli ajatellut kieltää alkoholin myynnin kaikkina pyhäpäivinä esim. uusi vuosi, songkran ym..) mutta siis muut vaikutukset... Esim. rajusti vähentynyt turismi: vaikuttaa todella paljon paikallisten yritysten tuottavuuteen, turismi kuitenkin tuo tähän maahan paljon liikevaihtoa. Mikä taas vaikuttaa epäsuorasti tai enemmän epäsuorasti meidän paikallisbisneksiin. kele!

Muutenhan poikkeustila ei juuri näkynyt täällä muuten kun uutisissa. Tai miten se nyt toimistolla 12h viettävän päivään nyt muutenkaan vaikuttaisi.. Ja sijoittamalla pommin bilisbaariin ei varmaan saisi kukaan näkyvyyttä, paitsi tietty bilispiireissä. Se voiskin tavallaan olla ihan hauska tilanne: "vaihtakaa pääministeri tai keskimäärin 3 asiakkaan kulmabaari saa tuta nahoissaan." Suomessa vois mennä läpi.

http://bkkguava.com/ on muuten mielenkiintonen blogi, joka perustuu aika paljolti Thaimaan tapahtumiin. Tosin vain ruotsinkielentaitoisille... Kirjoittaja on viettänyt täällä jokusen 10 vuotta ja tuntee aika hyvin asiat. Ja boonuksena on töissä eräässä PVC-firmassa....

Kulttuurikimara: Thaimaan Siemensillä kutsutaan paikallisia työntyöntekijöitä nimellä "Kids". (parasta huumoria pitkään aikaan!! tää menee monelta ohi, mut ei voi mitään. tätä ei oikeen voi selittää. anteeksi)